måndag 22 januari 2024

Boy With Apple - GBG Hills


Jag lyssnade igenom EP:n
Walk in the park av Boy With Apple häromdagen. Jag älskar hur den lite avlägsna stigen och den mer intensiva möts hela tiden över de fem låtarna.Särskilt avslutande Iceage är lager på lager av känslor, rastlöshet och intensitet. Fantastiskt. Strawberry boy, som släpptes 2022, var en av det årets finaste låtar. En låt bort från rastlösheten. Sökandet efter ens egen plats, i samhället och i sig själv. Låten kändes mjukare och mer svävande än låtarna på debut-EP:n och låten var en dröm med svarta kanter. Bitterljuv. Den något psykedeliska musikvideon var också fantastisk. 

Linger on hade något nästan desperat i produktionen, i känslan som liksom hackade sig fram in i ens medvetande. En intensiv resa genom hjärnan. Jag tyckte om att låten skalades av mer och mer inpå slutet. Vackert. Jag fastnade inte riktigt lika mycket för Brighter than the sun, bandets sista singel för 2022. Den vackra texten och den leende melodin till trots så fångade den mig inte riktigt. På Hymns hemsida kan man se en avskalad version inspelad i en kyrka här i Göteborg, och just den versionen ger mig verkligen gåshud in i själen. 


Bandets nya singel heter GBG Hills. Det är en låt som arbetar med kontraster, som går klädd i ljusa kläder med uppkavlade armar men som inombords inte alls känner sig så. ”I tell no one but my phone” lyder en textrad om ensamhet och det är en låt som både krossar en och bygger upp en på samma gång. Det är musik som verkligen kommunicerar med en, genom små detaljer och stora känslor. Det är ett stycke musik som verkligen har klätt sig i Göteborg, det vill säga i en blandning av somriga dagar och dimmiga själar - och alla bara dansar. Låten är hämtad från debutalbumet Attachment som släpps nu i mars. 

Lyssna här nedan!