lördag 20 januari 2024

Lisa Jennifer - Trötta rosor från en loser


Lisa Jennifer, eller Lisa Blomdahl som hon heter till vardags, debuterade med singeln Over you now för knappt två år sedan. Låten vandrade långsamt genom en snygg produktion och var både bombastisk och känslosamt atmosfärisk. Vem var du som försökte sänka mig? Jag är över det nu. Låten kom från två olika gator av känslor, dels den sorgtyngda och dels den hoppfulla laddad med tro på framtiden. 

Andra singeln som kom förra året, Bättre nu, tog sina första steg i ett skolprojekt. Här bar melodin på både fest och danssteg och språket var ändrat till svenska. Att sluta lyssna på andras prat och tjat och gå sin egen väg, bort mot ett bättre liv och mående. Drömmarna är ens egna och ingen annan behöver försöka slå sig ned i dem och påverka vilken riktning de tar. 

Nya singeln heter Trötta rosor från en loser och den är minst lika dansant som Bättre nu. Låtens grund byggs på en fin synthslinga och texten är som en käftsmäll till någon som bara borde låta en vara. Man mår bättre utan den andra och ingen ska få tro att hen kan bete sig hursomhelst utan några följder av beteendet. Ens hjärta mår bättre av att få växa någon annanstans. Då är det bättre att ta omvägen hem för att slippa råka stöta på personen. Om någon behandlar en som luft och sedan ber om ursäkt genom rosor och sedan fortsätter som tidigare är det förstås bättre att lämna. Och kärlek märks förstås inte främst i gåvor utan i handlingar och, om man betett sig dåligt, i förändrat beteende. 

Det är en låt som många säkerligen kan känna igen sig i och många blir förhoppningsvis stärkta i att lämna personer som beter sig som as. Lisa klär budskapet i en finfin poplåt med underbara körer.

Lyssna här nedan!