torsdag 31 augusti 2023

Bon Martin - Augusti

Foto: Joakim Rolandsson

En kärleksfull låt bjuder Bon Martin på i Augusti. Låten är hämtad från den kommande Sommar till oktober (Del 2) och jag gillade verkligen del 1 som släpptes i juni. Delarna bildar sedan det som är Bon Martins debutalbum. På del 1 var avslutande Även om jag trivs här är mitt hem nånstans med dig en fin skildring med små detaljer i texten som jag älskade. Fransjäger var en dansant låt där texten fick mig att le. Lugna Världens bästa dag och Semestern förstärkte bara känslan av att det här är verkligen en fantastisk berättare. Texterna är verkligen fantastiska. En sen natt så bevittnade jag ett par där ena personen spelade upp Även om jag trivs… på spårvagnen medan regnet och neonljus fäktades om uppmärksamhet genom spårvagnsfönstret. Man blir ju rörd. Just den är en av Bon Martins finaste låtar. Jag håller även Går ut i natten från EP:n Min tid är förbi väldigt högt, blåset i den låten är skört och mysigt på samma gång. 

Martin Hedlund som han egentligen heter är som allra bäst när tempot sänks och vemodet kryper tätt inpå. Då berör han som få andra. Augusti är också en sån typ av låt, där hjärtat brister lite när han upprepar orden ”jag är kär i dig” och när han inleder med ord om att tycka om när någon lagt sig och berättar om något. Jag älskar när vardagen får plats i texter, där det lilla lilla beskrivs på det där stora sättet. ”Mina känslor som rymden utan väggar och tak” fortsätter han och det är väldigt fint. Ett vykort från sommaren, detaljer som tar en tillbaka till dagar, kvällar, nätter utan riktigt slut. 

Det är en fin berättelse som till slut visslar sig fram och den tar verkligen fram ens känslor och tar med dem genom berättelsen, genom låten - hand i hand. Ett underbart släpp.

Lyssna här nedan!