fredag 15 juni 2012

Global Picnic - Mat från alla, för alla


Genom Funded By Me kan allt från konstnärer, musiker, filmare och skribenter få hjälp med att finansiera sina projekt. Med hjälp av Funded By Me så kan projekten spridas vidare genom bland annat sociala nätverk och till slut kanske även nå det uppsatta målet. Det är enkelt att stödja de projekt man finner intressanta och som tack för stödet får alla givare någon slags gåva, som gärna ska vara kopplad till själva projektet. Har man hjälpt till att finansiera utgivningen av en bok kan man exempelvis få ett signerat exemplar av boken på utgivningsdagen. Och så vidare. Om man inte har fått in tillräckligt med pengar inom en viss tid så återförs alla bidrag.

Jasmine Soufi, 29, ligger bakom projektet Global Picnic som går under devisen ”Mat från alla, för alla”. Global Picnic är även en idéell förening. Med hjälp av Funded By Me har Global Picnic lyckats samla in över 5000 kronor. Jag har tidigare skrivit om att Göteborg är en segregerad stad där människor från olika samhällsklasser och stadsdelar sällan möts. Tanken med Global Picnic är att under tre lördagar i september på Kanaltorget lyfta fram mat från Göteborgs olika delar och hörn och få olika människor att mötas därigenom. En internationell matmarknad i centrala Göteborg alltså. Global Picnic är i första hand ett matprojekt, och som ni alla vet så går vägen till Göteborgarnas väg genom magen! Ett projekt som både hjärtat och magen behöver. Målet är att Global Picnic så småningom ska bli en återkommande marknad med fantastisk mat i centrum. Jasmine Soufi driver även undergroundrestaurangen Middagsklubben i Göteborg. En slags hemmarestaurang hos Jasmine för människor som inte känner varandra i förväg. Ett fint och nytt sätt att mötas! 

Då perioden har gått ut så kan ni inte längre stödja Global Picnic på Funded By Me, men vill ni vara med och stödja Jasmine, vilket jag tycker att ni ska, så gå in på projektets sida på Crowdculture här, gilla Global Picnic på Facebook här och sprid projektet bland nära och närmre, bland kära och käraste!