tisdag 14 maj 2024

Musikminne från Lynn

Foto: Privat 

Idag gästar Amanda Lynn Åkerlund bloggens serie Musikminne. Amanda gör musik under namnet Lynn och senaste releasen, Maybe acoustic, släpptes i början på maj. Albumet innehåller både akustiska versioner av gamla låtar samt nya låtar. Det är uteslutande en fantastisk skönhet som präglar alla låtarna och det akustiska soundet och hur rösten lyfts fram skapar en speciell närhet till lyssnaren som gör musiken än mer speciell, än mer känslosam. Lyssna på Amandas otroligt starka röst i exempelvis Say. Hela kroppen, inklusive själen, ryser. Patient ger mig samma känsla. Det låter både ödsligt och stort på samma gång. Lynn är definitivt en artist att hålla ögonen på. Perfekt musik för att öppna upp nätterna med. 

Jag och min bästa vän, Hanna Lundberg, brukade drömma om att vara med i lilla melodifestivalen. Vi skrev låtar ihop. Varför måste man sova hette en, Vad jag vill en annan och Gud är bäst ytterligare en. Det blev ingen melodifestival för oss, men vi samlade ihop en hel del material. Jag var fem år då och hon var sex. 

Foto: Privat 

Vi spelade in detta på ett band hemma hos Hanna i deras stereo. Låtar om djur och hur det var att vara liten. Där vi var helt enkelt. Vi namngav projektet till
Känslor. Sedan spelade vi tyvärr över det med annat, och jag tappade bort mitt band. Men det är ett av mina första minnen där jag skapade musik. Och då med min vän, Hanna.

/ Lynn 

Lyssna på Maybe acoustic här nedan!