torsdag 25 januari 2024

Tomas Rimeika - I natten


Tomas Rimeikas nya låt I natten klär sig i tröst och vill inge styrka till den som klyvs av jobbiga tankar om nätterna. Tankar som gör det svårt att sova. Kanske kan musik i såna stunder göra allt mer hanterbart, lättare att uthärda. Kanske kan natten bli till fina toner till slut. I natten är en låt som utvecklas till en kram, en stark och lång sådan. Låten, skriven av Tomas och Lucas Gullbing, kastar verkligen ut instrument som natten fångar upp och som gör den mer färggrann, mindre ensam. 

Tomas satte många fina avtryck förra året. Bland annat med albumet Våga och duetterna Ibland (med Ida Gratte) och Till ljus igen (med Ida Wiklund). Tomas bjuder på många fina möten i sin musik. Både mellan olika känslor och olika artister. Hans musik utstrålar också mycket värme på de allra hjärtligaste sättet. I natten är en stillsam låt om ensamhet som utspelar sig i Uppsala. Jag känner igen mig när jag precis hade flyttat till Stockholm och även när jag hade landat i Göteborg att nätterna var tunga. Kanske för att man hade tryggheten någon annanstans. 

Det blir som allra starkast i mitten av låten där Tomas sjunger med en oerhörd känsla i rösten och hans röst tar sig in i huden och genom själen. Det är något med rösten och Tomas förmåga att sjunga om känslor utan att linda in dem men även förmedla trösten i kontrast till det jobbiga. Han har en förmåga att vara både sanningen och trösten samtidigt, sida vid sida. 

Lyssna här nedan!