fredag 12 januari 2024

Silveräpplen - Dansmusik för tomma dansgolv


Simeon Pappinen Hillert och hans Silveräpplen släpper idag en ny singel! Jag gillar ju inte när rösten förvrängs av för mycket effekter. Ofta känns det som en onödig touch som låten hade varit bättre utan. I nya singeln Dansmusik för tomma dansgolv (fantastisk titel) så tycker jag att det fungerar dock. För det första måste jag säga att Silveräpplen alltid är ett spännande projekt att ta del av. Grunden är alltid elektronisk men sen fylls det musikaliska huset på med massa detaljer, ibland i det finstilta, ibland i något som tar över. Man får en känsla av nyhetens behag när man lyssnar och det gäller även efter en tionde lyssning på samma låt. 

Dansmusik för tomma dansgolv är Silveräpplens första singel på svenska. Titeln säger det mesta, det är verkligen fokus på dans här. Enkelt, repetitivt och melodiöst. Jag minns en hemmafest där jag gång på gång satte på Keeping silence från Pretentious Lofi inc. EP (2020). Här finns samma dansanta melodi. Det här är en aning mer experimentellt bara och man märker att Simeon trivs med att utforska och leka med effekter och ljud. Här blir det lekfullt och fint med alla effekter. Det klär låten. Och när jag lyssnar gång på gång så känner jag mig väldigt varm. Trots över 15 minus utomhus men Silveräpplen är fantastisk på att ge världen andra färger. Mer varma sådana.

Lyssna här nedan!