fredag 12 januari 2024

Vibefabriken - Acceptera

Foto: Ruben Fjellner 

Vibefabriken debuterade 2021 med singeln Allmänt sunt förnuft och trion har sedan dess släppt singlarna Du sa (det kanske var fult) och Sommartid, åh nej. Nu är man framme vid singeln Acceptera. Jag har tyckt om de tidigare singlarna väldigt mycket, särskilt Sommartid, åh nej. Jag älskar texterna och hur bandet leker med orden. Bara att höra de sjunga om ”Stress, press, sommarfest” för att fortsätta med ”och jag är depressed” är så snyggt. Låtarna har varit mörkt klädda, sorgen har släppts ut fullständigt. Samtidigt hittar man humor i varje låt, en paus från det jobbiga, toner som låter som ”äh, vi kan väl skratta åt eländet istället”. Den känslan får jag av Vibefabriken. 

Bandet, som består av Hanna Melander, Adam Olofsson och Viktoria Lova Söderholm fixar en resår till mitt humör och håller det uppe. I texterna finns både igenkänning, öppenhet, humor, en närhet till lyssnaren och Hanna sjunger fantastiskt. 

Nya singeln Acceptera går också på botten men bär samtidigt på insikter. Ett hjärta som inte får blomma ut för fullt, en kärlek som aldrig blir av. Samtidigt en acceptans att det aldrig blir mer än så, att det är dags att gå vidare. Det är en finfin popdänga som för mig växer ju mer jag lyssnar. Trion fångar det raka i fin popmusik och blandar det med nära sånger där hjärtat lämnas ut, samtidigt som gör det på ett lekfullt sätt där både små detaljerna och sticker ut på ett mycket fint sätt.

Lyssna här nedan!