onsdag 25 oktober 2023

Musikminne från Misfit Maniacs

Foto: Press

Misfit Maniacs från Växjö består av Tilde Athley, Nora Athley, Ronja Jutegren och Ines Alering. Det är musik som inte ber om ursäkt, som larmar och markerar, både i attityd, sound och inte minst i de välarbetade texterna. Det är underbart stökigt och något som verkligen piggar upp mig när jag kommer hem från jobbet och mest känner mig seg. Det finns en underbar energi i bandet och den fantastiska punkdängan Dirty mouth och tyngden i avslutande Fall off på debut-EP:n Second Thoughts (Grönpeppar Records) kommer jag bära med mig länge. Bandet låter stundtals som en blandning av Candysuck och Hole och det är en minst sagt fantastisk blandning. Idag gästar bandet, genom Tilde Athley, bloggen för att dela med sig av ett musikminne!

Som band, men också som bästisar, har vi i Misfit Maniacs tillsammans samlat på oss så sjukt mycket fina, fula, konstiga, sorgliga, vackra och framförallt betydelsefulla minnen tillsammans. Nästan för många för att bara välja ett till en text som denna. Det finns dock ett minne kopplat till musik som har visat sig i olika skepnader fler gånger än något annat!

För nästan exakt ett år sedan lirade vi på en bar tillsammans med ett lokalband som specialiserade sig på covers av klassiska punk-och rockdängor. Vi gick på scen först och gjorde en av våra då bästa gig någonsin, eller… vem vet, så känner vi ju efter varenda spelning! 

Min poäng är att vi älskar att stå på scen, och vi frodas i en miljö av svett, blinkande ljus och dånande livemusik - detta giget var inget undantag. Speedade som satan stack vi efter vår tid ut på golvet för att röja och lyssna till nästa band, som levererade bra låtar på löpande band. 

Efter ett tag hörde vi ett välkänt intro genom högtalarna: 

“This is my life
This is my time..” 

Jag minns så tydligt hur de första raderna satte sig i mitt huvud den natten. Vi snackade hela vägen hem i bilen, om hur kul vi hade haft, och hur bra kvällen hade varit - This Is Our Life! Detta Är Vårt Liv! Det är ju precis såhär vi ska spendera vår tid - tillsammans, omslutna av musik vi skrivit ihop och med kicken av att framföra den inför en ösig publik. Hur mycket motgångar eller framgångar vi än möter, och hur vår framtid än ser ut, så kommer vi alltid minnas alla spelningar vi gjort tillsammans, alla låtar vi skrivit och all musik vi upplevt, för det är det vi lever för - här och nu!

/ Tilde Athley, Misfit Maniacs

Lyssna på Second Thoughts här nedan!