tisdag 24 oktober 2023

HJALMAR - Du är det enda jag hatar


Hjalmar Gustafsson från Östergötland gör musik under namnet HJALMAR. Första singeln heter Du är det enda jag hatar och det är en riktigt stark låt, där både texten och soundet skiner starkt. Något annat som skiner starkt är även hans starka sociala engagemang. Han var förra året, under två veckor, på besök i byn Mukimbungu i Kongo. Han reste dit med fyra andra personer från Sverige för att väl på plats titta på olika utvecklingsprojekt i landet som de är med och stöttar. Jag blev varm i hjärtat när jag läste om det. 

Hjalmar gör alltså även musik och singeln Du är det enda jag hatar påminner mig till viss del om Solen. Han sjunger om att det är ”svårt med ögonkontakten” och om ”sms utan komiska klanger” och han sjunger om en förmodad avslutad relation men hur lätt är det att avsluta egentligen? Personen har en kraft som ingen annan tycks ha. Någon som kan skaka hela ens värld. Det finns en desperation i texten. Texten vågar visa upp sprickorna i livet och refrängen får en att verkligen vilja höja volymen till max, minst. Det är en fantastiskt stark debutsingel. 

Begåvningen märks både i orden han har skrivit och sättet han förmedlar dem. Det finns så otroligt mycket hjärta i orden.

Lyssna här nedan!