måndag 23 oktober 2023

J And Them - Travel the world

Foto: Jacob Danielsson

J And Them är Julia Jonssons projekt. Julia är J i bandnamnet och producenterna är Them. I de två låtarna som släppts hittills är det Erik Zettervall som producerat, så gäller även för singel nummer tre, Berlin sauna, som släpps den 27/10. Julia har tidigare skrivit låtar till andra artister och även varit med i flera band, som Ingen Hejd och duon Det svåraste. Jag gillade faktiskt båda singlarna från Ingen Hejd och tyckte att de bar på en punkig energi i kombination med fina melodier. Särskilt Det sämsta. Det var en låt jag lyssnade på mycket under pandemin och en låt som gav mig lite extra kraft i ett i övrigt väldigt grått år. Ingen Hejd gav oss färgen tillbaka. 

I J And Them så är soundet mer elektroniskt. Den första singeln Latenightbloomer släpptes i augusti och efterföljande Travel the world kom i september. ”There ain’t no reason to be shy and nervous” sjunger hon i sin debutsingel till ett medryckande beat. Det är en singel som vågar släppa in livet, som känns livsbejakande och fin. Jag gillar även att trycket ökar i singeln fram emot slutet. 

Travel the world är än bättre, i mitt tycke. Den börjar nästan atmosfäriskt i ett drömskt landskap, här är även sången mer drömsk, samtidigt som Julia sjunger än starkare, än större här. Förlusten av en kärlek, en slags värld och hon tar med oss på en resa mot nya världar, nya upptäckter, ett nytt hjärta att bygga upp. Jag tycker att det är mycket vackert och stämningen som Julia bygger upp i låten går att ta på.

Lyssna här nedan!