fredag 25 augusti 2023

Rebecca Riggo - Slow down

Foto: Robin Iborn

Slow down heter Rebecca Riggos nya singel. Det är hennes tredje singel i ordningen, även om debutsingeln Näckrosdammen släpptes i tre olika versioner. Det var en fin låt om kärlek och begär, sådär som när man inte har en dörr ut ifrån sina känslor. Man kan inte låtsas som att det inte är någonting. Låten är i alla versioner på gränsen mellan vakenhet och dröm, med ena foten i ett glittrande 80-tal och med andra foten i något mer dovt, mystiskt. Jag gillade den akustiska versionen av låten då den gav en än mer nära känsla. Avståndet mellan lyssnaren och artisten i låten är ofta något viktigt och artister som lyckas fånga den där närheten till lyssnaren genom sin röst kan gå bra mycket längre än den som inte alls bryr sig om det. 

Rebecca, som även jobbar som skådespelare, släppte andra singeln Obsession i maj. Precis som på Näckrosdammen bjöds vi på ett färgglatt omslag, med denna gången med en text på engelska. En synthig produktion och en gnistrande och flirtig text. 

Nästa år släpper Rebecca albumet Can I touch it och Slow down är den senaste smaken på menyn. Texten tar sin plats i en relation som nyligen påbörjats men där allt går lite väl snabbt. Den enes känslor kanske springer fram medan den andras vill gå mer långsamt, inte agera för impulsivt. Jag gillar känslan i låten och hur Rebecca tar sig an orden med sin fantastiska röst. Melodin pulserar fram samtidigt som orden kämpar för att inte krocka med alla känslor. Det låter mycket bra och Rebecca imponerar på sitt tredje släpp. Överlag är Rebeccas musik relativt minimalistisk och det är fokus på just texten, sången medan musiken är där som ytterligare förstärkning av känslorna som målas upp. Det är mycket starkt, minst lika fint.

Lyssna här nedan!