lördag 1 juli 2023

Edvin Bergsland & Lovisa Landelius - Blåmärksarmar


Edvin Bergsland och Lovisa Landelius släppte i slutet av maj låten Blåmärksarmar. Lovisa är även aktiv i bandet R.S.L som i maj släppte singeln Tre saker, vilket är en rivig poplåt. Edvin känner vi igen från bandet Norra Promenaden. Sen två år tillbaka ungefär satsar han dock på en solokarriär och förra året släppte han den berörande singeln Du & jag (Jag och du). Den låten tävlade i P4 Nästa, vilket även Blåmärksarmar gjorde och låten vann faktiskt Östgötafinalen av tävlingen. Om ni minns så hade även Norra Promenaden en låt med namnet Blåmärksarmar, detta är dock en helt annat låt, men båda dessa är låtar som berör på många sätt. 

Blåmärksarmar är en låt om ett tungt ämne, om något som river upp människors liv. Den handlar om psykiskt våld. Något som kräver mycket mod för att ens prata om och än mer att kunna bryta sig loss från. Texten är fantastisk och hur Edvins och Lovisas röster möts är än mer så. Duons röster kompletterar verkligen varandra i den tunga berättelsen. Tempot varierar en del genom låten och texten berör kanske som allra mest när tempot är som lägst. Då kommer känslorna och orden än närmare. 

Överlag är det en väldigt stark låt och jag hoppas duon kommer samarbeta än mer, då deras röster verkligen blir som en vind som förstärker känslorna i låten och ger de en extra kraft att nå fram till oss lyssnare.

Lyssna här nedan!