söndag 2 oktober 2022

Disharmonikerna anordnar en releasefest på Stagebox i Trollhättan


Den 8 oktober spelar Disharmonikerna live på Stagebox i Trollhättan. Det är första livespelningen på 25 år. Nu, en vecka innan, släpps albumet Ensamma bland människor på vinyl. Man kan se spelningen som en releasefest för albumet. En fest som pandemin tyvärr sköt upp. Tillsammans med favoriterna Cirkus Miramar, David Urwitz och Peter LeMarc så är Disharmonikerna ytterligare något fantastiskt som tagit sin början just i Trollhättan. I samband med släppet av LP:n får även de som köper albumet ett exklusivt extraspår i samband med köpet, nämligen en remix av Vem gavs visionen? signerad Joni Panda. På Stagebox kommer bandet att ha premiärvisning för en ny musikvideo. Det är spåret Disharmonikerna som har belönats med en finfin video. I övrigt kommer publiken bjudas på idel överraskningar så missa inte detta! 

I samband med att jag recenserade albumet förra året så skrev jag om distansen mellan människor som den röda tråden, hur vi till slut alltid blir till främlingar för varandra. Det är ett tema som passar in i våran samtid, där bubblor av olika människor växer. Men bubblorna möts aldrig, man väljer bara att spräcka de andra bubblorna på håll. 

När jag nu, återigen, lyssnar på albumet så slås jag av hur starkt det är, det ödesmättade landskapet skapar många fantastiska bilder och som jag snuddade vid då så handlar det inte lika mycket om att hitta riff som skapar hits för radion, som att fånga en stämning, och det är Disharmonikerna fantastiska på. Texterna tar en med till olika känslor och olika platser och även om det målas upp bilder där vi människor blir till främlingar så känns det inte så när jag lyssnar. I musiken möts vi. 

Kolla in eventet här och lyssna på albumet här nedan!