måndag 3 oktober 2022

Musikminne från Nanie Tauno


Nadia Hjelts svenska projekt Nanie Tauno är tillbaka med singeln Verkligen över som bjuder på en hudnära och personlig text. Låten är producerad av Nadia själv och utöver sitt svenska projekt har hon även sitt engelska dito Her Narrative som debuterade vintern 2021. Hon bjuder på experimentell pop både här och i sitt engelska projekt och det låter fantastiskt hela tiden med nya detaljer som tittar fram vid varje lyssning. Spännande. Idag gästar Nadia, med sitt Nanie Tauno, bloggen för att dela med sig av ett musikminne!

Året var ca 2005-2006. Då jag var åksjuk och inte kunde åka skolbuss på den tiden så skjutsade vår mamma oss in till skolan varje morgon, 15 minuter bilfärd enkelväg. Under dessa år hade jag och min storasyster skapat något av en slags ritual för varje morgon vi skulle till skolan. Något ofrivilligt ibland från min sida. 

Följande brukade ske: Min mamma såg till att vi åt frukost, gjorde sig klar och gick ut och startade bilen och väntade på att jag och min syster skulle komma ut. När klockan närmade sig ”dags att VERKLIGEN åka” började tutandet. Jag blev alltid klar först och det är enkelt förklarat för att min morgonrutin bestod av att tupera mitt blekta hår och fylla i vattenlinjen i ögat med kajal. 

Min syster däremot behövde mer tid, så för att undvika att hon skulle missa bilen så brukade jag få stanna kvar i vår hall med ytterdörren på vid gavel som en buffert för att mamma inte skulle åka utan oss medan min syster plattade färdigt sitt hår.

Dessa stressiga morgondagar var innan vi hade varsin freestyle eller ens mp3-spelare, så ur bilstereon pumpade Black Eyed Peas album Monkey Business varje biltur till skolan. Pump it kan fortfarande enligt min mening vara en av de bästa soundtracksen för hysteriska morgonritualer och uppladdning inför en grå skoldag. Nuförtiden brukar det bara räcka med kaffe.

/ Nanie Tauno 

Lyssna på Verkligen över här nedan!