lördag 1 oktober 2022

Tiffany Lorentz - High & dry


Tiffany Lorentz debut-EP släpps senare i höst och igår släppte hon den nya High & dry som är den sista singeln som hon släpper innan EP:n kommer. Jag imponerades av hennes tidigare All I can be och Home, varav den sistnämnda uppmärksammats mycket, då den kom till riksfinal i P4 Nästa. I finalen fick faktiskt låten flest röster av själva juryn, men låten hamnade till sist på en hedrande 5:e-plats. Jag har i tidigare singlar märkt att musiken tar oss med på en ny Tiffany, en resa från tvivel till tro. En resa från något som skaver till något som läker, som vågar bygga på, bygga något fritt. 

Den nya singeln är kanske inte lika direkt men den växer stadigt på mig hela tiden. Medan de andra varit mer somriga i melodin, så byts här klappande händer ut mot en mer höstlik stämning. Vemod. Tiffany sjunger som vanligt fantastiskt och även om låten är vemodig så sätter Tiffanys röst fönster på vemodet och släpper in ljuset, värmen.

Jag ser fram emot Tiffanys EP. De singlarna som släppts och som kommer bygga upp EP:n bit för bit är en del av en resa jag njuter att få ta del av. 

Lyssna här nedan!