söndag 22 augusti 2021

Musikminne från Covered in Snow


Stockholmska Covered in Snow består av Mikael Engström och Tom Hedlund. Senaste singeln Heter Raincheck och släpptes nu i augusti. Det som vi bjuds på är synthpop som man vill lyssna på både långa dagar och minst lika långa nätter. Idag gästar sångaren Mikael och delar med sig av ett musikminne. 

Musikminnen genomsyrar hela mitt liv, de börjar vid sju års ålder i familjekör tillsammans med min mor, där jag tillsammans med andra fann stor glädje i att få sjunga och lära mig nya sånger. Körsång är holistisk: Att individerna i en kör som enskilt bara kan göra en ton åt gången, tillsammans kan skapa något så mycket större, är för mig fascinerande. Detta, samt min kärlek till den svenska körrepertoaren, som ambivalent trevar mellan glad och ledsen, fick mig att fortsätta med detta i ca 15 år innan andra prioriteringar tog över. 

I tidiga tonår ledde rockstjärnedrömmar mig att spela i band. Det var roligt att kunna skapa något helt eget utan att följa de regler jag var van med från konstmusiken. De gånger en låt bara har uppstått ur till synes tomma intet är några av mina bästa stunder hittills. Att spela i band är så mycket mer än bara att spela musik: Det är många timmar i bil mellan spelställen. Det är samverkan och nya möten. Det är produktion av releaser och marknadsföring. Det är att lära sig de saker man behöver kunna och ständig förbättring. Det är tuffa beslut och hjärtskärande uppbrott. Men mest av allt, så är det att föreviga minnen tillsammans med vänner för livet: Vi hade sjukt kul! 

Idag blir jag nostalgisk när jag hör Sommarpsalm eller lyssnar till en luciatablå, likaså när jag ser ungdomar ta sina första stapplande steg på en scen under en stadsfestival, eller när jag känner lukten av rökmaskiner. Att välja ut mitt bästa musikminne är svårt eftersom det finns så många att välja mellan, och att jag hoppas att jag fortfarande håller på att skapa nya för ett framtida jag att nostalgiskt se tillbaka på. 

/ Mikael Engström, sångare i Covered in Snow

Lyssna på Raincheck här nedan!