fredag 26 augusti 2016

Mäbe - I Skuggan Utav Tornet


Mäbe kryper allt närmare. Den nya singeln känns personlig och som en naturlig utveckling av förra albumet Mot Ingenstans Och Överallt som kom för två år sedan. Singeln består av nya låten I skuggan utav tornet och nyinspelningar av de lite äldre låtarna För dom som blöder och Pannkakskungen. Alla låtar är akustiska och det bidrar till att höja både stämningen och rösten och sätta den i fokus. Pannkakskungen, som först gavs ut på förra albumet, är fortfarande en av mina favoriter med Mäbe och jag gillar den nya versionen skarpt. Låten, som handlar om sångarens morfar, är en fin historia med berättande text om en man som beskrivs som en pannkakskung fast han aldrig gjorde en endaste smet. Den nya låten I skuggan utav tornet har en vacker melodi som fastnar och jag hoppas att Mäbe fortsätter på det här spåret, där rösten lyfts fram och stämningen får byggas upp långsamt, där tung melankoli möter traditionell svensk folkvisa. 

Lyssna på singeln här nedan! 

2 kommentarer:

 1. Mäbe är helt fantastisk. Och jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken som är min favorit. Men norrskensskimmer är ju given. Alltid!
  Funderar faktiskt på att åka ut till Koster och se honom när han spelar där. Han är ju lixom alltid värd det :)
  Ha en fin helg!

  //Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Norrskenskimmer är också väldigt fin. Hoppas du bestämmer dig för att åka ut till Koster. Önskar att jag också kunde, Koster är väldigt vackert också! :) Tack detsamma, hoppas du haft och har en fin helg! Oskar

   Radera