onsdag 12 februari 2014

Med tummen mitt i hjärtat

Förra alla hjärtans dag så fick jag sms från Missing People. Det kändes ganska talande. Det är så hjärtat känner sådana dagar. Som om det letar efter människor som har försvunnit eller som bara inte har dykt upp än. Nu bryr jag mig inte så mycket om dagen i sig, då det mer känns som kommersialismens högborg än kärlekens. En dag som vill att vi konsumerar mer snarare än älskar mer. Ständigt denna konsumtion och naiva syn på tillväxt som något som enbart är av godo. Vi ska konsumera, leverera och prestera. Våra handlingar är inga produkter. Vi ska älska kortfattat, känna kortfattat och uttrycka oss kortfattat. Vi ska älska rakt, känna rakt och uttrycka oss på samma sätt. Det går inte ihop när det vi känner och uttrycker sällan är särskilt rakt. Vi känner inte på led. Vi älskar inte och lever inte på led. 

Jag drömmer för närvarande mest om att inandas, att få vara luften som fågeln hittar efter en lång vinter, men det är svårt när hjärtat kastas tillbaka och ingen springer efter för att hämta det. En kväll sträckte sig mitt liv efter ditt. Jag tänkte att vill jag inte våga så slipper jag och vill jag inte slippa så vågar jag! Det är inte säkert att modet leder någon vart, men det leder ännu mindre någon vart när en inte gör något alls! För vem kan väl tro att i år blir ett kärlekens år ifall inte någon sätter fart?

7 kommentarer:

 1. Fin blogg du har!

  Ha en fortsatt bra Alla Hjärtans Dag! :) Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hjärligt! Ska kolla in din också! Hoppas du själv har haft en bra alla hjärtans dag! Kram, Oskar

   Radera
 2. Glad alla hjärtans dag på dig!! Hoppas dagen har varit och fortsätter vara bra! :D
  Missa inte lite ögongodis på dagens hunk i min blogg om du vill titta !

  KRAM ! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! :) Kollar gärna in din blogg även om jag nog inte är så intresserad av "dagens hunk" :) Kram! Oskar

   Radera
 3. SV: Tack för din fina kommentar Oskar! Man får som du säger tänka på alla fina minnen tillsammans och minnas dem :)

  Ha en fortsatt bra lördag! :) Kram

  SvaraRadera
 4. Som vanligt aldeles utmärkt reflekterat Oscar! Ser på grammis gala, lysnar till fantastisk musik och läser dina kloka ord. Jag undrar lite smått i mitt stilla sinne vilket håll vem ska styra farten för att 2014 ska bli ett bra år.... ? Livets stig är inte rak utan kärlekens vägar än mer oförutsägbara.. Jag vill vara fri som vinden, drunkna i havet och leva i gränslandet där himlen möter havet och solen värmer bort alla tårar virvla upp i en frisk bris bland molnen för att stilla landa på en grästäckt äng och se bergen stiga upp ur havet samtidigt som solen vackert färgsprakande går ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha Sara! Det låter som en fin tanke, om än något melankolisk. Jag hoppas lyckan springer in i dig i år och att den sedan stannar där, alltid. Kramar, Oskar

   Radera