lördag 5 januari 2013

"Jag hoppas att inskränktheten och det inhumana i samhället förgörs"

Vad var det finaste för dig personligen under 2012?

Vad förväntar du dig av 2013?

Foto: Thomas Johansson


Maud Lindström, 32, Musiker
- Finast 2012 var att jag fick en dotter som är frisk och glad! 2013 hoppas jag att jag kommer att skriva mer och att vi får en mer människovänlig politik och ett samhälle som slutar gynnar rika på fattigas bekostnad.Foto: Ludvig Duregård


Olivia Bergdahl, 23, Poet
- Det finaste sker alltid i det lilla livet så det håller jag för mig själv, och det jag förväntar mig av 2013 är att vi som samhällsmedborgare ska ta lite jävla ansvar för att så mycket går åt skogen.


Foto: PressbildDavid Shutrick, 47, Musiker
- En underbar sommar i Frankrike 2012 och förväntningarna för 2013 är att min nya soloskiva blir bra. Den kommer kanske släppas till hösten.


Foto: Privat

 


My Vingren, 27, Projektledare, Stockholms Tjejjour
- Åh. Svåra frågor. Det finaste under 2012 måste vara att feminister och antirasister blev bättre på att ta striden tillsammans istället för att kämpa var och en för sig. Att få möjlighet att börja skriva för genusfolket.se är nog det allra finaste för mig personligen. 


- Under 2013 hoppas jag att folk slutar säga "men det får man väl inte säga i det här landet" (nej det är inte roligt längre) och att vi blir bättre på att se våra egna privilegier och faktiskt fokuserar på de som är problemet istället för de som blir eller är utsatta för strukturellt våld eller diskriminering.


Foto: Lars Andersson

 

Henrik Rydström, 36, Fotbollsspelare, Kalmar FF
- Finast var nog helheten. Att det blev ett så bra år, på många sätt. Och att jag rent yrkesmässigt upplevde givande saker. Det jag förväntar mig i år är att inskränktheten och det inhumana i samhället förgörs.