fredag 5 juli 2024

Musikminne från OKARO

Foto: Linnéa Tammerås

En av årets mest fantastiska låtar bjuder Delia Okaro på. Hon gör musik under namnet OKARO och den uttrycksfulla och levande singeln FOREIGN släpptes ut i världen idag. OKARO har även tidigare imponerat på mig, främst med den närmast hypnotiska singeln CXME CLXSE som var en låt som var ett soundtrack till någon slags personlig resa jag genomförde det året. FOREIGN är en låt som visar upp nya sidor, nya detaljer för varje gång jag lyssnar. Delias röst är unik på många sätt och detta är bland det bästa jag hört på länge. Idag gästar hon bloggen för ett musikminne!

När jag tänker tillbaka så börjar jag minnas betydelsefulla minnen som format mig och min musik idag. Redan som barn var jag omringad av musiken och inspirerades tidigt av de unika trummönster som är en så stor del av vår kultur. Jag vaknade alltid till att mamma spelade assyrisk musik på högsta volym. Värmen som strömmade väckte euforin. 

I kulturskolan fick jag prova på allt men valde piano. Fast det var inte jättekul att lära sig att spela björnen sover… jag gillade att utforska själv och inspirerades av musik som var mycket mer komplex. 

Jag minns känslan jag hade från låten Let the sunshine in av Army of Lovers, jag älskade just melodin men bara melodin som än idag är så stark för mig. 
”Let the sunshine, Let the sunshine in, The sunshine in” 

Jag är uppvuxen med MTV och ZTV, alltid ny musik, jag älskade att spara och samla musik som jag gillade när datorer kom. Efter ett tag lärde jag mig att spela gitarr själv och tillslut hittade jag även tillbaka till pianot. Men det var inte förrän jag blev introducerad till musikproduktion som jag verkligen kunde börja utforska musik på ett sätt jag älskar.

/ OKARO

Lyssna på FOREIGN här nedan!