måndag 8 juli 2024

Karin Stenberg - En ängel


Karin Stenberg följer upp sin vackra debutsingel Drömmen med singeln En ängel. Det är en singel som framkallar bilder på min mormor för mig. Vid en del bilder satt hon vid pianot hemma i villan utanför Kalmar. Vid en del bilder är hon på väg att lämna för någonting annat. En resa bort. Låten framkallar fina bilder och påminner mig samtidigt om hur flyktigt livet är och om när vemodet slår ned som en blixt i en. Plötsligt försvinner någon som varit en del av ens liv för alltid. Vem är man efter det? Finns det ens något svar på det? Allt har inga svar. Man får bara acceptera det ändå. 

Liksom i Drömmen är En ängel en pianodriven låt som seglar genom våra liv och stannar till i min själs hamn. Karin spelar själv pianot och hennes röst bär upp känslorna på ett mycket fint sätt. Jag blir verkligen rörd. Rörd av bilderna hon ger mig och rörd över hennes ärliga uttryck. Låten driver sig fram i en vemodig sorg, samtidigt som den bär på flera ljus som tänds ett efter ett för att ljusa upp sorgen litegrann. Tända upp tacksamheten.

Lyssna här nedan!