torsdag 18 april 2024

Musikminne från Grebo Station

Foto: Jennifer Boström

Smålandsduon Grebo Station släppte sin debut-EP Samlar på minnen EP i mitten på mars. Duon, som består av Pauline och Axel Hammarlund, är ett par även utanför musiken och det är livsbejakande och poetisk musik de bjuder på. Musiken kryper fram i ljusa landskap och texterna bejakar som sagt livet och ögonblicken, både de stora och små, som formar ens liv, liksom ens identitet. Stundtals nostalgiskt och hela tiden ljuvt och väldigt fint. Den ljuvliga duon gästar idag bloggen med ett musikminne!

Ett fint musikminne har sin början i en bil på väg hem från en helg i Göteborg. Under hemfärden spelar Axel upp en nyupptäckt musikskatt, The Hawkins, för Pauline som älskar det hon hör. Även om våran egen musik har en ganska lugn framtoning så har vi båda en förkärlek till hård rockmusik. The Hawkins energiska rock med snygga melodier fångade oss båda. 

Något år senare visade det sig att bandet skulle spela på den lilla festivalen Skogsrårocken i södra Östergötland, bara några mil hemifrån. Vi hade aldrig hört talas om denna festival som låg mitt ute i skogen dit mobilnätet knappt räcker. Vi tog ett spontant beslut och åkte dit. Vi fick se en grym konsert inför en alldeles för liten publik, och även hänga med bandet och andra sköna människor. 

Vi behöll kontakten med bandet och nu är vår EP - Samlar på minnen EP, mixad och mastrad av Johannes, sångare och gitarrist i The Hawkins, här!

/ Grebo Station 

Lyssna på Samlar på minnen EP här!