lördag 2 mars 2024

Charlie Brolund - Brunnen


Charlie Brolund närmar sig releasen för albumet
Brunnen. Det släpps i april och jag har imponerats av de tre tidigare singlarna. Vi började med en slags midsommarlåt, fortsatte med ett möte mellan två människor där det ena kände mer än den andra och senast vi hörde från Charlie var det om en resa genom tuffa tonår som skildrades. Överlag har soundet varit mjukt och som hämtat från drömska landskap. Slutet på 16 år var lite mer ruffigt än vanligt och det mer rockiga fortsätter på nya singeln, titelspåret från albumet Brunnen. Ljudbilden får mig att tänka på en skogspromenad genom 70-talet. 

Texten tar oss tillbaka till Söderbysjön som vi senast mötte i texten till Midsommar vid Söderbysjön. Jag gillar när saker återkommer i texter, när artister lyckas måla upp deras värld genom att pränta in platser ordentligt. Jag gillar när musik ger en bilder, när musik väcker platser till liv. Charlie är grym på det, både att väcka platser till liv och känslor. 

Verserna är nedtonade och Charlies uttrycksfulla röst lyfts fram. Texten får mig att tänka på att söka efter mening medan man lever, så småningom kommer allt vara glömt och borta. Man får försöka hitta stråk av mening, stråk av värde medan hjärtat ännu slår. Charlie har verkligen lyckats fånga sitt eget uttryck och det är ett uttryck jag tycker mycket om.

Lyssna här nedan!