söndag 3 mars 2024

Theo Rosén - Naiv (Feat. Ella Rammelt)

Foto: Press

Theo Rosén har gjort sig ett namn i hemstaden Östersund. Tidigare var han, tillsammans med Isak Landén, aktiv i popduon ÉN. Duons senaste släpp var med singeln Faller lätt som släpptes förra året. Theo arbetar även som producent och regissör och redan som 8-åring började han skapa egna små filmer. Det är mycket eld och vilja inom Theo. På låten Naiv, som han släppt tillsammans med Ella Rammelt, börjar ett nytt kapitel i Theos liv. 

Ella Rammelt från Åkersberga har släppt flera singlar sedan debuten 2016 med Doften av dig. Ella var då 13 år gammal. Ofta har det varit ganska dansanta poplåtar. Ett av Ellas bästa släpp är låten Påtår, en låt där tempot började vandra istället för att springa. Jag tyckte om den förändringen och hur texten färgades av fina vardagsdetaljer. En väldigt stark låt. 

Senaste gången vi hörde från Ella var det i Lev med det och även det var en väldigt stark låt, med ett skönt avslappnat sound och en text präglad av mörker och att det är i stunder är svårt att leva med sig själv. 

Naiv då är ett fint samarbete mellan Theo och Ella. Det är en låt som rusar fram, en sprint genom känslolivet. Det passar låten då även texten förmedlar känslor som rusat fram väldigt snabbt. Kanske till och med för snabbt. Man känner inte varandra så bra än, men känslor är inte alltid så bra på att vänta även om just känslor ibland behöver vänta vid hållplatsen och fundera lite innan man kliver på relationen. Istället är det lätt att kliva in i en värld där man övertänker allt. Låten varar drygt två minuter och det är verkligen en banger för dansgolvet, en banger för de som också är förälskade och naiva. En melodisk rusning genom natten, genom känslorna.

Lyssna här nedan!