måndag 18 december 2023

Musikminne från Jezzie

Foto: Tommy Lindblom

Jessie "Jezzie" Olsen släppte singeln See me go i början på december. Den följde upp hennes debutsingel OK som kom i oktober. I år har hon även vunnit den rikstäckande tävlingen Stage Academy Artist 2023 och See me go är låten hon vann med. Jezzies texter är utan filter och vågar visa känslor och sårbarhet. Hennes röst är fantastisk och full av visdom. See me go är en hit ända ut i fingerspetsarna, ända in i själen. Jezzie har länge levt med psykisk ohälsa men musiken har hjälpt henne att bearbeta känslor och tankar. Idag gästar hon bloggen för ett musikminne! 
 
När jag var runt 11 år gammal var jag på ett sportläger i en vecka och sista kvällen hade de en talangjakt. Självklart ställde jag upp och sjöng i talangjakten trots att jag under veckans gång hade skrikit mig så pass hes att det knappt gick att höra vad jag sade. Jag sjöng ändå, endast för att jag redan då älskade att stå på scen och sjunga, oavsett hur det lät. Alla mina vänner stod och hejade och filmade och det slutade med att jag vann! På lägrets avslutning dagen efter fick jag en möjlighet att sjunga på den stora scenen och naturligtvis sa jag ja. Jag ställde mig där, 11 år gammal och superhes, framför 3000 människor och sjöng Utan dina andetag av Kent samtidigt som folkhavet fylldes av ljuset från mobilficklampor. 

Det är ett av mina starkaste minnen från mina tidiga uppträdanden och bidrog absolut till att jag insåg att det var musiken jag ville jobba med, både performance-mässigt men också på ett djupare plan. Att skriva låtar och texter som kan beröra eller lämna ett intryck hos någon annan. Musiken jag gör idag är inte alls samma typ av musik som jag uppträdde med då, men syftet är detsamma. Att sprida ett budskap och förmedla en känsla, att vara en trygg punkt för de som lyssnar.

/ Jezzie 

Lyssna här nedan!