fredag 17 november 2023

de clair. - sleep with me on my birthday


Jag minns den ljuva drömpopen och stämsången i bandet Blind Child. Jag lyssnade mycket på bandets EP Breeze som kom 2016. Clara Rudelius var med där och jag lyssnar fortfarande på den där EP:n ibland och den har verkligen något som fångar mig. 

Nuförtiden gör Clara musik under namnet de clair. Mitt under Corona så låg jag hemma någon kväll och hamnade i ett klipp där de clair. gjorde en cover på Nicos klassiska låt These days. Jag minns att jag tyckte att det var en fantastisk cover och att den liksom både kändes som ett passande tema för just det året samtidigt som den känslosamma versionen målade gråa daskiga dagar i finare färger. 

Nu är första singeln här från de clair. och den heter sleep with me on my birthday. Det finns fina live-versioner av låten att lyssna till på just Youtube och jag är så glad av att Clara fångar samma stämning, samma vemod (som blandas med en sån oerhörd skönhet!) i studioversionen. Låten är stillsam och vandrar runt i sorg och ensamhet, ett rop från ett hjärta som söker stöd hos en vän istället. Hon lyckas fånga den lite ödsliga stämningen och önskan, längtan hörs i varje ton, i varje sekund som Clara sjunger till oss. Det är en väldigt vacker debutsingel. En låt som trots sorgen liksom omfamnar ens värld, gör den lite tryggare.

Lyssna här nedan!