fredag 15 september 2023

The Jilted - Oblivion


Duon The Jilted är tillbaka med en ny dansant singel. Senast vi hörde från dem var sommaren ny och förhoppningen fanns om en varm sommar men tji fick vi. Singeln Close Encounters var fantastisk och som gjord för en klubbnatt. Debutsingeln Guilty pleasures var även den fin. Melodin dansade sig fram medan texten skar i hjärtat. Duons texter är ofta åt det mörka hållet och ifrågasättande kring livet och relationer men det är bra att inte väja undan för mörkret, utan bearbeta det genom att våga möta det. 

Jag gillar att duon vågar vara sårbara i texterna, hur man struntar i väggar och tak, utan känslorna får växa sig så stora som de behöver vara. Det hördes när Magnus Haderborg sjöng ”I want you to hold me” i Guilty pleasures och när han sjunger om barn som de aldrig fick och ”I want to hear your voice one last time” här i Oblivion. 

Musiken är fantastisk mörk synthpop och låten är den mest melodiösa hittills från duon, som även planerar att släppa ett album i höst. De tre smakproven hittills gör mig långt ifrån mätt. De välarbetade texterna som kanske inte alltid sitter inne på alla svaren, men som sagt inte väjer för det svåra i livet med ett lager av elektronisk dansant pop över är en mycket fin kombination.

Lyssna här nedan!