onsdag 27 september 2023

Musikminne från Isabel Neib

Foto: Sylwia Dziobon

Isabel Neib släppte nyligen singeln I already know. Låten är hämtad från hennes kommande debutalbum som släpps i slutet av november. Själv fastnade jag för Isabels musik när hon släppte singeln Friend för några år sedan. Jag föll för hennes röst och stämningen som den byggde upp. Tidigare i år har hon släppt den atmosfäriska singeln Home och jag gillar verkligen också senaste I already know. Det elektroniska landskapet, med en väg av synthar och den berörande texten om att veta innerst inne att någons känslor inte riktigt finns där. Idag gästar Isabel bloggen för att dela med sig av ett musikminne! 

Jag är 16 år och har äntligen börjat på Estet musik på Sundsvalls Gymnasium. Här känner jag mig hemma och får vara mig själv för första gången under min skoltid. Jag börjar utforska klädstilar och blir mer och mer nyfiken på nya artister. Jag upptäcker Moto Boy på Sundsvalls gatufest. Jag blir ett riktigt “fan” som köper biljetter till konserter. Åker till Stockholm för att höra honom spela. 

Efter konserten i Stockholm ställer jag mig utanför backstage-områdets galler och sjunger Pie Jesu. Efter en vers hör jag hur någon, på andra sidan, börjar sjunga understämman. Det är Moto Boy som sjunger med mig. Ett stort ögonblick för ett 16-årigt fan. Ännu större då han sedan skriver om händelsen på sin hemsida! 

Versionen av Pie Jesu hittar ni här nedan plus att ni kan lyssna på mitt favoritalbum av Moto Boy!


/ Isabel Neib 

Lyssna på Isabels senaste singel här nedan!