lördag 16 september 2023

Musikminne från dearwoods

Foto: Jens Eliasson

Igår firade Kniven PR hela fem år! Det firades på Pustervik här i Göteborg och ett av banden som spelade var dearwoods, som igår också släppte sin andra EP Disclosure. EP:n är både melodisk och ruffig med ena foten i psykedelisk rock som hämtad från 70-talet och med den andra foten i indiepop. Jag gillar verkligen både E. och I will walk with you. Det är bara att höja volymen till max och ryckas med i det både drömska och malande. Idag gästar bandet, genom sångerskan Maria-Terese, bloggen för att dela med sig av ett musikminne!

En kan ha fina musikaliska minnen på egen hand, men ofta tycker jag att de starkaste upplevelserna är de som en får tillsammans - att det händer något i att få uppleva något ihop, att dela en upplevelse gemensamt. Att få spela tillsammans kan vara rent magiskt, att skapa musik ihop och höra hur varandras delar tillsammans bildar en helhet. Att för en stund få höra ihop, vara sammankopplade, vara en enhet, en kropp. Hur allt annat upphör och bara musiken existerar. När tiden stannar. Som att en möts i ett annat medvetande. 

Under helgen som vi spelade in de tre sista låtarna till vår EP Disclosure hade vi flow, allt flöt på, saker gick lätt. The End Studios är en inspirerande miljö att vistas i och vår producent Ulf Blomberg (HoboRec) är fantastisk att arbeta med. Stämningen var på topp från första minuten. När vi spelade in låten E. hade vi en idé om formen, sedan bygges del för del på - låten bara växte och växte. Ljudbilden blev maxad och när flygeln adderades och RAT-pedalen kopplades direkt in i mixerbordet - då var det fulländat. Jag bär med mig just de där dagarna i studion i mitt hjärta, minns dom med sådan värme. 

/ Maria-Terese Olsson, dearwoods

Lyssna här nedan!