fredag 15 september 2023

Musikminne från Sarah Von Reis

Foto: Julia Sixtensson

I slutet av Sarah Von Reis singel tar en klarinett över mina sinnen. Det är mycket stämningsfullt i en låt som på många sätt skiner så starkt att det nästan börjar glöda. Det låter filmiskt och samtidigt drömskt och rått på samma gång. Det är en mycket stark singel som av Sarah beskrivs som en "lesbisk kärleksförklaring." Singeln är hämtad från hennes kommande debutalbum. Hon har även tidigare imponerat, lyssna bland annat på Only lovers left alive från EP:n Melancholia high season som släpptes i mars. Hennes röst skålade verkligen med den melodin. Fullträff. Idag gästar Sarah bloggen för ett musikminne!

Jag är 11 år och jag sitter i klassrummet i skolan med tårar strömmandes ner för mina kinder. Jag har ett hårt grepp kring min CD-freestyle - min käraste ägodel. Runt mig springer mina klasskamrater och vi ser alla precis likadana ut för vem fan vill se annorlunda ut som 12-åring? 

Jag har för första gången lyssnat, verkligen lyssnat, på en text i en låt. Det är låt nummer 14 på CD-skiva nummer 1 av Absolut Music 34. Jag har tagit till mig dess budskap och låtit hela mitt väsen konsumeras av orden som strömmar i mina hörlurar: 

“...Stuck in my brain, it kept me sane 
For a couple of years, as it drenched my fears 
Of becoming like the others 
Who become unhappy mothers 
And fathers of unhappy kids 
And why is that? 
'Cause they've forgotten how to play 
Or maybe they're afraid to feel ashamed 
To seem strange 
To seem insane 
To gain weight, to seem gay 
I'll tell you this: 
That it takes a fool to remain sane 
Oh, it takes a fool to remain sane” 
(It Takes a Fool to Remain Sane - The Ark)

Med dom orden från den stunden var jag förändrad för alltid. 

/ Sarah Von Reis 

Lyssna här nedan och kolla in musikvideon!