fredag 12 maj 2023

The Resonance - Desolation


Göteborgsbaserade The Resonance bildades faktiskt i Sundsvall runt 2005 och hette Tvivelfront på den tiden. Fem år senare bytte man namn till nuvarande The Resonance och idag består bandet av 6 personer och det är gitarrdriven indiepop som det handlar om. Förra singeln släpptes 2022 och hette Aldrig ensam. Låten spelades även in på engelska, under namnet Star. Jag gillade när sångaren Jerker Ersare sjöng på svenska och jag hoppas det är ett drag bandet tar till fler gånger. 

Idag släpper man i alla fall singeln Desolation. Som på förra singeln så lever Broder Daniel i bandets melodier. Men där Broder Daniel bjöd på mestadels relativt upprepande texter så är The Resonance mer utförliga, samtidigt som de generellt är raka och känns ärliga och öppna. Just i Desolation sjunger Jerker om en relation som man varken kan lämna eller stanna kvar i. Jag gillar hur gitarrerna liksom skapar ett än större sår i texten eller gör såret i texten tydligare. Även om texten är stark så är det just musiken som för låten framåt, intensiteten i soundet. Jag tänker att låten kommer växa än mer live.

Överlag är det en stark singel från The Resonance och när jag lyssnar på bandets tidigare låtar märker man att bandet verkligen har utvecklat sitt sound till det bättre, det märks tydligt i både Aldrig ensam/Star och här i Desolation. Visst lyser influenserna igenom men det är verkligen inget negativt här. På exempelvis albumet These days hör jag mer postrock medan man på de senare singlarna närmat sig just Broder Daniel. Men man gör något eget av det och Desolation är en singel som växer och som förhoppningsvis kommer ge bandet en större publik.

Lyssna här nedan!