söndag 28 maj 2023

Simon Alexander - Evermore


Simon Göthberg som gör musik under namnet Simon Alexander har sen debut-EP:n
Won’t be found 2017 mestadels rört sig i ett akustiskt landskap där hans röst blivit till en vän som hållit sig i närheten av en och snabbt kunnat trösta en vid behov. Lite den känslan. Simon är fantastisk på att ge olika slags känslor en röst. Kanske är jag mest förtjust i Simons musik när den allra största tyngden finns just där, i hans röst, i just hans berättelser men han är också väldigt produktiv och vågar prova nya vägar, nya sätt att kommunicera ut allt han bär på. Han har visserligen rört sig i lite mer riviga takter innan, men aldrig så mycket som på den nya EP:n Evermore

Jag måste säga att jag ändå gillar det lite mer riviga soundet och Happy going lucky är en självklar hit. Han har inte glömt det melodiösa i det tyngre soundet och han sjunger fortsatt mycket bra. De två avslutande låtarna, Alright och Evermore, är något mer tillbakalutade - samtidigt som de är explosiva, men de bidrar samtidigt med en större variation. 

Detta är klart annorlunda än Simons tidigare material men samtidigt är det en spännande utveckling och det är aldrig fel att pröva flera vägar, fler sätt att uttrycka sig. Simon berättade själv att han kände sig lite vilsen och behövde göra något annat och i såna lägen tänker jag att man behöver blicka både bakåt, som många av texterna gör på EP:n, men också blicka rakt fram, som musiken gör här. Det är Simon fast på ett nytt sätt. Det är samma starka röst, med en rivigare förpackning. Det är starkt att våga testa något annat efter många år av ett liknande uttryck och det låter minst lika bra. Men den allra största styrkan, det allra största rivet finns i hans röst. Må han aldrig glömma bort det. Den är den viktigaste komponenten i hans sound.

Lyssna här nedan!