onsdag 24 maj 2023

Ida Gratte - Vi måste prata


Ida Gratte släpper idag nya singeln Vi måste prata. Just den meningen får många att bli rädda i relationer men egentligen bidrar den faktiskt med något gott, då man måste våga ifrågasätta saker och samtidigt vara så ärlig och rak som möjligt i alla relationer. Många är förstås rädda för att dels öppna upp sig men också att såra den andra, men samtidigt är att vara öppen mot de vi vill ha nära något otroligt viktigt. Alla relationer förändras i takt med att livet förändras och de man hade nära en gång kanske är mindre nära längre fram, eller tvärtom för den delen. 

Idas Vi måste prata handlar just om det där svåra med en vänskapsrelation som förändrats med tiden. Man vill inte att relationen ska ta slut, men samtidigt mår man inte bra i den heller. Innan fanns det en större öppenhet i relationen, men plötsligt har den blivit mer sluten och samtalen som förr kunde innehålla små detaljer berättar inte ens stora saker längre. Ida är som vanligt fantastisk på att lyfta fram problem både i samhället och i vardagen. Problem som många brottas med. 

Ida har sedan hon gästade bloggens serie Musikminne 2021 ofta varit omskriven i bloggen och det finns en sådan ärlighet i hennes musik som verkligen gör att den lyser. Texterna känns både raka och finurliga (här rimmar hon roligt på Toan/Johan och presenterar honom som 29, 1.89) och många av de teman hon tar upp är viktiga och hon skriver utan filter. Det går inte att säga annat än att hennes musik både är som kramar till de som behöver det och smällar på käften till de som förtjänar det. 

Vi måste prata är ytterligare en jättefin singel som lyser som mest i slutet där det känns som allt händer på en gång för att sedan tona ut på ett vackert sätt.

Lyssna här nedan!