fredag 26 maj 2023

Musikminne från Isolde Molarin


Isolde Molarin släpper idag singeln My taxi's here, en drömsk låt som man verkligen ska lyssna på på ens kvällspromenader och bara gå in i stämningen den bygger upp. Isolde sjunger strålande och den allra vackraste melodin i låten finns i hennes röst. Det låter både exprimentellt och sökande, men samtidigt så självklart. En väldigt närvarande låt. Låten är hämtad från den kommande EP:n Now you're holding my heart och fortsätter det som på den här singeln så kommer det sluta i något alldeles fantastiskt, var så säkra! Idag gästar Isolde bloggen för att dela med sig av ett poetiskt musikminne. 

Jag sitter i mitt sommarhus. En liten stuga med fönster mot vattnet. Inne har jag riggat upp min studio på ett trädgårdsbord- Man tar vad man har. Jag är i färd med att lägga körer på en låt. Viskande körer för micken är på hög Gain. Jag sitter och klipper ut de bästa tagningarna när jag hör ett annat ljud gå in i micken. Ett märkligt raspigt skrikande ljud. Jag tar av mig hörlurarna och hör att ljudet kommer utifrån. Det låter som en hes fågel som skriker någonstans i viken. Det är svalt ute och vattnet ligger spegelblankt i natten så ljudet studsar och ekar igenom skogen och ger ett otroligt naturligt delay. Jag spelar in ljudet med min telefon. Det visar sig senare vara ett rådjurskrik. Ett läskigt hest läte, nästan mänskligt. 

Några veckor senare sitter jag med prodden till Eager kissers, en låt från kommande EP:n Now You’re Holding My Heart som även My taxi’s here kommer ligga på. I prodden saknar jag en nerv, något vackert hemsökt. Jag får då användning av min inspelning. Rådjursskriket får bli snaren i låten. Det är subtilt och passar in i det cinematiska ljudlandskapet. Vet man inte om det kommer man inte tänka på det, men nu när du vet. Försök hitta det.

/ Isolde Molarin 

Lyssna här nedan!