torsdag 20 april 2023

Rickard och Juvelerna - tillbaka till Assmunderöd (Feat. Moneybrother)


En vemodig vårvisa bjuder Rickard och Juvelerna på denna gång. Förutom vemodet känner man av kärleken till en plats, Assmunderöd på Orust. Förutom fina stråkar signerade Pelle Appelin och Sebastian Freij så är låten även en duett mellan sångaren Rickard Nilsson och Anders ”Moneybrother” Wendin och deras röster smälter ihop fint. Gitarren i slutet på låten påminner mig om början på en sommar, att försiktigt våga doppa fötterna vid klipporna. Vackert. 

Texten andas verkligen kärleken till en plats som man alltid kommer tillbaka till, där man kan hitta uttag som man inte hittar någon annanstans, men har man visat tillräckligt vad platsen är för en? Vad den betyder för en? 

Låten är som en fin fortsättning på låten Assmunderöd från det självbetitlade debutalbumet. Som en äldre släkting som kommer med ett större bagage och med fler insikter, Där Assmunderöd var en soft rocklåt så låter det här mer finstämt, akustiskt och vemodet rullar verkligen in. Det är en stark låt som dröjer sig kvar, som kittlar ens vårkänslor på ett förtjusande sätt.

Lyssna här nedan!