söndag 4 december 2022

Starur - Silent nights are over


Saga Björling gör musik under namnet Starur. Första singeln hette Femme fatale och släpptes förra året. I år släpptes efterföljande Pieces och Blooming like a flower, en tolkning av Den blomstertid nu kommer, som släpptes tillsammans med Ida Gratte och Mollie Minott. Nu är jullåten Silent nights are over här. Det är en låt som inte bara bygger på julens gemenskap utan den är även byggd av sorg och tröst och även en saknad av just den där gemenskapen. 

Låten är tillägnad Sagas lillebror Tristan som gick bort i slutet av 2014. Det handlar om en värld som plötsligt byter skepnad och färg. Saknaden hörs i låten och kärleken likaså. Hon sjunger om barndomsminnen och att sitta vid elden med sin bror. Låten är filmisk och Sagas röst nästan sagolik, som om låten vore hämtad från en kommande julfilm från Disney. Man känner snön under fötterna och saknaden målar upp syskonens värld och tid tillsammans på ett otroligt vackert sätt. 

Starurs tidigare egna singlar har varit mer åt det elektroniska hållet och både Femme fatale och Pieces har låtit mycket bra. Detta är något annat, här är det rösten i stort som styr och skapar en värld full av känslor. Jag är tacksam att jag får lyssna.

Lyssna här nedan!