fredag 9 december 2022

Emelie Ingrid - En gång för länge sen


Emelie Ingrid är tillbaka med en ny jullåt, hennes andra i ordningen. Hennes första singel, som kom 2020, Heliga natt var också klädd i julens färger. Förra gången jag skrev om Emelie så var hon aktuell med singeln Ovanför molnen. Det var en låt som kändes som en varm kram och budskapet skänkte hopp. Emelie är bra på att sprida värme och hopp med sin musik, att vara sprickan i molnen, som bidrar till mer och mer ljus över den som har det tufft. 

Nya låten heter En gång för länge sen och sången tar sin början på en synth, men efter en kort stund kommer bjällror in och värmer upp stämningen. Det är en ballad som får ut det bästa av Emelies starka röst och när Emelies röst får svar och möts av Cornelia Sanders fantastiska kör så blir jag helt varm i kroppen. 

I grunden är det en ganska traditionell jullåt som bygger både på gemenskap men lika mycket på tro. En slags andlig gemenskap samtidigt som den bär på en önskan om fred. Stillhet. Låten inger hopp och Emelies röst inger värme. Som en öppen spis i kroppen. Jag kan tänka mig att låten kommer bli en favorit i många hem, särskilt om vinterkvällarna när snön yr mot fönstret och man sitter och dricker glögg tillsammans med någon. Då vill man höra Emelies röst försiktigt släcka mörkret, när kören kommer in är mörkret helt borta, puts väck.

Lyssna här nedan!