söndag 11 december 2022

Musikminne från Hanna Henkelman


Hanna Henkelman från Göteborg är fantastisk på att göra vardagen till fin popmusik. I senaste singeln Lämna Malmö, som släpptes i början av året, sjöng hon "
Snälla kom till Göteborg, lämna Malmö för mig" och att "köpa nudlar på kampanjpris." Jag ser fram emot ny musik från Hanna då hon är fantastisk på att skildra vardagen och göra den mer speciell. Idag gästar Hanna bloggen för att dela med sig av ett musikminne, om en spelning med Terra på Pustervik i Göteborg. 

Slutet på maj, allt var grönt och temperaturen var perfekt för att jag skulle kunna ha min bästa jacka. Om två veckor skulle jag ha min debutspelning på fängelset i Göteborg. Första sommaren med släppta restriktioner var på intåg och jag hade tagit med mig tre kompisar för att se Terra spela på Pustervik. Deras låt Underbara saker hade blivit min anthem under pandemin och när jag nu skulle få se dem live för första gången kände jag mig både upprymd och ostoppbar. Jag som inte alltid älskar att trängas på spelningar kunde inte tänka mig att befinna mig på ett annat ställe än ett trångt och dimmigt Pustervik den här kvällen. 

Alla var där. Gamla kollegor, kompisars kompisar och typ alla jag någonsin varit kär i. När pandemin var som värst och jag ifrågasatte allt jag visste om livet så kändes det som att jag aldrig skulle få stå och knö sådär framför en scen igen. När jag nu stod där och musiken drog igång var det klyschigt nog som att vakna ur en lång dvala. Terras Levande fick oss alla att känna oss just så otroligt levande. Det märktes att vi alla delade samma känsla. 

Efteråt tog vi obligatoriska bilder med bandet, ansträngde oss för att konversera över klubbmusiken och jag försökte febrilt undvika någon gammal crush. En helt vanlig konsertkväll helt enkelt, men det var något särskilt med min vilja att vara där. Jag hade inte hängt på i sista stund eller blivit övertalad av en bekant att följa med. Jag hade längtat, laddat och styrt den här kvällen länge. Och jag ville inte bara den här kvällen, jag behövde den. När jag kom hem ville jag nästan tatuera in stämpeln jag fått på min hand. För det här var en kväll värd att minnas.

/ Hanna Henkelman 

Lyssna på Lämna Malmö här nedan!