fredag 16 september 2022

Overkligheten - Sommarsyrsors sång


Den allra största styrkan hos bandet Overkligheten ligger i kontrasterna, i tempohöjningarna. Jag lyssnar på avslutande Världen som börjar akustiskt men som fortsätter växa. Jag gillar när desperationen får en röst i slutet på låten. Hur allting ökar i intensitet. Låten är klart bäst på den nya EP:n,
Sommarsyrsors sång och kanske det allra bästa som bandet spelat in hittills. 

Senast jag skrev om bandet var i samband med att singeln Gnistan släpptes våren 2021 och det som slår mig är att det som började som ett slags soloprojekt alltmer verkligen låter som det band som det har växt till. Lyssna bara på nyinspelningen av den gamla låten Ekarna på ön. Det finns en större tyngd i musiken och ofta påminner man lite om tidiga Solen. Jag tror att detta är rätt väg för bandet. 

80-talssyntar kommer ofta in på besök och bidrar till en speciell stämning. Jag berörs av den storslagna titellåten och texterna är som vanligt både poetiska och välarbetade. Bäst är dock bandet när tempot höjs och man drar åt rockens håll, åt det nästan desperata.

Lyssna här nedan!