lördag 17 september 2022

Rickard och Juvelerna - Go, Go Johnny L’amour


Jag hade faktiskt inte hört Rickard och Juvelerna så mycket innan, men en genomlyssning av bandets katalog vittnar om något mycket bra. Låtar som Asmunderöd och Lyckligare nu är juveler som bär på både fina texter och melodier som hakar sig fast. Låten Som vindarna som släpptes tidigare i vår andas försommar och frihet. Samtidigt som den vemodiga texten doppar tårna lite försiktigt, men det är väldigt vackert ändå. Vemodspop. Jag måste säga att Som vindarna och nysläppta Go, Go Johnny L’amour båda tillhör det bästa som bandet släppt. Här finns starka melodier och både det drömska och vemodiga får plats i texterna. 

Bandet, som debuterade 2012, låter i senaste låten blåsinstrument få plats och jag tycker att det låter helt fantastiskt. Både trumpeten och saxofonen bidrar till en speciell dynamik och blås är något jag önskar att bandet använde sig av ofta. Lyssna exempelvis på den äldre låten Samma tårar. 

Musikaliskt låter detta som äldre indiepop när den var som bäst, men det är verkligen ingen kopia på något vis. Det är livserfarenhet och visdom klädda i en perfekt poplåt och med tanke på de två senaste singlarna så tycks bandet ruva på något stort.

Lyssna här nedan!