fredag 23 september 2022

Cloudpocket - Bonafide


Cloudpocket släpper idag den sjätte och sista singeln från det kommande debutalbumet som släpps i november. Bonafide heter den. Jag har tidigare skrivit om singlarna Miss DJ och Vibe city och har känt att detta verkligen är ett tillsammans-band. Det är musik som inte lämnar någon ensam, som inte fortsätter när någon börjar må dåligt, utan som ser till att alla är med. Kom som du är och umgås. Bandet hoppas själva vara en gnista som kan påminna en om värme och öppenhet och det lyckas man verkligen med. 

70-talsfunken med smak av disco fortsätter på den nya singeln. Låten bidrar med ett avslappnat gung och jag har märkt att bandets låtar brukar växa allt mer med tiden. Den är inget fotografi som aldrig förändras, utan här upptäcker man något nytt hela tiden. Som en ny vän som man lär känna bättre och bättre för varje gång man ses. Överlag ser debutalbumet ut att bli en riktig fullträff. 

Bandet gör den 27 september ett avskalat gig på Musslan i Stockholm och jag längtar verkligen tills jag själv får se bandet live. Jag tror att det är där bandet är som allra, allra bäst. Det känns som ett band som gjort för att möta publiken, som gjort för scenen.

Lyssna här nedan!