fredag 23 september 2022

Comfort Addict - Really Really!


Comfort Addict gästade bloggen i maj i samband med att de släppte singeln Kiss & Kudde och idag släpps debutalbumet. 

Det är natt när jag skriver detta och det blåser kraftigt utanför fönstret. Ibland känns vindarna som knytnävsslag mot fönstret, minst. En låt som bandet nämnde när de gästade bloggen var To be loved. Den har precis tagit slut och låten klär verkligen just den här natten i finare kläder. Den är storslagen och berörande. Strax innan låten slagit sju minuter växer den sig större och det är en väldigt fin avslutning. Kort innan To be loved så placerar sig låten Not a big thing och om To be loved är albumets mest berörande stund så är Not a big thing en av 2022 års absolut bästa låtar. Det är en ganska rak och trallvänlig poplåt som har allt för att bli en stor hit. Det är verkligen så. 

Även om ingen annan låt når riktigt samma höjder som Not a big thing så är det ett mycket starkt debutalbum där indiepop möter elektronik. Jag hör glimtar av både Depeche Mode och Erasure, samtidigt som det finns en hint av ABBA. Det kanske låter märkligt, men det är det inte. Det är en väldigt fin blandning där glädjen märks i allt bandet gör. Det är egentligen en perfekt sommarskiva men jag får se det som att albumet får smaken av sommaren att sitta kvar ett bra tag till, nu när hösten tagit över oss allt för mycket. 

Glöm inte att sätta på Not a big thing på era bilturer genom höst-Sverige. Den kommer få allt att kännas lite ljusare och föra hoppet lite, lite närmare er.

Lyssna här nedan!