söndag 24 juli 2022

Magnus och Lugnet - Se mig


Magnus och Lugnet är Magnus Lehtos projekt och i projektet har han utforskat olika stilar och tempon. Senaste singeln heter Se mig och det är den tredje singeln i år. De tidigare, Stormen och Närkontakt med döden har varit mer stillsamma, medan vi här möts av punkig rock, som hade kunnat återfinnas på den gamla samlingsserien Definitivt 50 spänn. Magnus har i låten samma raspiga stämma som Ulke (Strebers / Dia Psalma) och låten har en smittsam refräng. 

Låten behandlar bekräftelsebehov och psykisk ohälsa. Behovet att bli sedd och bekräftad i en flyktig värld där allt ska gå så snabbt som möjligt. Det är lätt att känna sig otillräcklig. 

Överlag gillar jag Magnus musik och hans utforskande av stilar. Texterna är bitvis fantastiska och det finns en stor tyngd i det han gör. Jag ser nog Se mig som den starkaste låten hittills. Jag gillar energin i den och raspigheten i Magnus röst passar både honom och låten perfekt.

Lyssna här nedan!