söndag 24 juli 2022

Musikminne från Emelie Ingrid


Emelie Ingrid från Jönköping släppte många fina singlar förra året. Både Varje minut och Jag ska älska dig bar på mycket känslor, och utvecklades till starka känsloladdningar i bröstet. Vackert. Nu är Emelie aktuell med singeln Ovanför molnen och det starka och känslosamma fortsätter här. Låten andas stilla till en början, för att sedan hämta mer kraft och låtens text bär en när man har det tungt, kramar om och skänker hopp i en tuff tid. Idag gästar Emelie bloggen för att berätta om ett musikminne! 

Ett fint musikminne som jag bär med mig, är inför julen 2020, då jag skulle ha en julturné som blev inställd pga. coronapandemin. Sedan utvecklades detta till något positivt då vi fick möjligheten, återigen pga. pandemin, att få spela in hela julkonserten på Spira, Jönköpings konserthus. 

Det var en häftig känsla att få ha ett riktigt filmteam för första gången. De filmade vår egna julkonsert & där sjöng jag min första singel, julsången Heliga natt, live för första gången. 

Det var extra speciellt eftersom det är min första egenskrivna låt som jag släppt på Spotify. Det var en speciell känsla att få sjunga den på Spira och att sedan få se hela konserten digitalt i efterhand. Coronapandemin ställde till mycket besvär för oss sångare och musiker men öppnade också upp nya möjligheter digitalt.

/ Emelie Ingrid 

Lyssna på Ovanför molnen här nedan!