söndag 12 juni 2022

Adam David Englund - Fem röda rosor


Adam David Englund släppte i slutet på maj EP:n Fem röda rosor, varav två av låtarna är helt nya. Adams röst passar perfekt in i avskalade sammanhang, känslan i rösten blir än starkare i hans ballader. De nya låtarna heter En stund och Älskling kom och båda är starka, om än viss övervikt för den förstnämnda där Adam gör sin starkaste sånginsats hittills. En stund är verkligen en låt där Adams röst lyfts fram och den badar i ett romantiskt skimmer, både låten och rösten. Älskling kom utspelar sig runtom Karlskrona där Adam bor. Låten har ett sommarklätt intro och jag tror det är viktigt att fler instrument hörs då och då. Det bidrar till en större variation. Som i avslutande Aldrig långt borta som är en av topparna på EP:n, där ett munspel tar över i slutet. Såna detaljer gör mycket.
 

Det är som sagt ett romantiskt skimmer över både Adams röst och över vissa låtar. Det finns även mycket som gör ont dock. Aldrig långt borta ger en röst till de mest utsatta i samhället och Inte utan att det känns behandlar tidens flyktighet. Uppväxten och alla människor men tog man vara på tiden? 

Musikaliskt är det mest i Inte utan att det känns där jag känner att jag inte riktigt hittar hem, men textmässigt är det strålande och Adam har en röst som berör och som växt sig allt starkare med tiden. Kanske till viss del för att han hittat tron till den. Han har hittat sitt uttryck. 

Lyssna här nedan!