fredag 21 januari 2022

Musikminne från Daniel Arteaga


Snygga melodier och fina texter får vi från Daniel Arteaga från Västerås. Han debuterade i fjol med Vår gamla stad, en hyllningslåt till just Västerås. Igår släpptes debut-EP:n Känner smaken av sveket men sväljer ändå som lyser upp januaris, vad det känns som ibland, bottenlösa mörker. Idag gästar Daniel bloggen för att berätta om ett musikminne!

Ett starkt musikminne är när jag för första gången var på Hultsfredsfestivalen 2009. Jag hade precis gått ut 9:an och jag och min partner in ”music” crime vid den tiden, Philip Lenhoff var båda helt sålda på Kings of Leon, The Killers och Franz Ferdinand som då skulle spela på festivalen. Vi var dock för unga för att släppas själva ifrån Västerås ner till Hultsfred på en musikfestival. Men efter mycket om och men så gick min pappa med på att vi skulle få åka men då under hans närvaro. Så med villkoret att farsen skulle följa med och hålla ett öga på oss åkte vi ner. Detta innebar även att min 4 år yngre lillasyster Rebecca också fick följa med, eftersom hon inte kunde lämnas själv hemma vid 11 års ålder. Sagt och gjort, vi packade in oss i bilen, jag, min vän Philip, farsan och syrran och åkte ner till Hultsfred. Vi lyckades få igenom att vi åtminstone fick sova på campingen medan pappa och syrran sov på hotell. 

Vi var lyriska och oerhört taggade på de 2 dagarna vi skulle få spendera på Hultsfredsfestivalen.  
Jag minns att vi tyckte att konserterna var otroliga. The Killers öppnade och avslutade med Human, vilket vi tyckte var lite väl over the top kanske. Vi hade också den där klassiska känslan av ”det här bandet är vårt band och inte ert” när Kings of Leon spelade och publikhavet sjöng med till Use Somebody men inte till låtarna på deras första 3 plattor. 

Någonstans under Kings of Leon tappade jag bort min vän, jag hittade hans skor men inte honom och blev såklart helt förtvivlad tills jag hittade honom under ett träd där han såg ut att ha det helt okej trevligt. Vi upptäcker Regina Spector under våra 2 dagar på festivalen och jag minns att någon recensent då skrev något i stuk med ”Hultsfredsfestivalen är en för stor arena för Regina som hon inte kan leva upp till” vilket jag absolut inte höll med om! 

Att ha varit på Hultsfred 2009, vilket jag tror var det sista ”riktiga” Hultsfred innan de köptes upp, är verkligen ett minne jag sent kommer glömma. Jag vill också avsluta detta minnet med ett citat ifrån min pappa som jag inte heller kommer glömma. Det är något som han sa på festivalen

”Ja, du Rebecca, inte trodde jag att vi skulle vara båda äldst och yngst på den här festivalen.”

/ Daniel Arteaga 

Lyssna på Känner smaken av sveket men sväljer ändå här nedan!