söndag 2 maj 2021

Jeff Elliot - Ten


Jag blev mycket berörd av Jeff Elliots singel My Bare Feet Touched the Ground. En sorg så påtaglig att den sitter bredvid en, möjlig att ta på, men omöjlig att tänka bort. En vacker stämsång som möts i en slags kamp för att gå vidare. Inte för att sorgen kanske någonsin försvinner, men samtidigt så byter den kanske fokus, skepnad. 

Mycket av Jeff Elliots debutalbum Ten (som innehåller just tio låtar) tycks handla om just sorg och att ta farväl och kanske till slut kunna gå vidare på något sätt. Det är en lugn skiva som präglas av just vacker stämsång och jazziga melodier, med en försiktig gitarr som ofta ackompanjeras av blåsinstrument. Det är ofta oerhört berörande och ofta säger den vemodiga melodierna minst lika mycket som de vackra texterna.

Det är musik som håller en sällskap och är fullständigt närvarande i samtalet med en. Man gråter tillsammans och kramar om varandra. Vackrast blir det i just My Bare Feet Touched the Ground, i brevet 10 Years och i Park Benches. En vacker debut som förtjänar ens fulla närvaro.

Lyssna på Ten här nedan!