torsdag 10 december 2020

Musikminne från Mila Nile


Idag gästar Mila Nile bloggen och berättar om ett minne, kopplat till musik. Mila är född i Sverige men bor sedan några år i Australien. Hennes senaste singel heter Break my heart to the beat. En låt som lyckas vara både vemodig och medryckande. En låt att dansa bort sorger till. 

Jag hade sett Gang of Youths flera gånger tidigare. Deras debutalbum The Positions hade kommit ut 2 år tidigare med singeln Magnolia som blivit en stor hit i Australien där jag är bosatt. Året var 2017 och bandet hade nyligen släppt sitt album Go Father In Lightness som spelades på repeat hemma hos mig.

Jag hade följt med min partner till Paris på en arbetsresa. Jag spenderade dagarna promenerandes med min kamera och ett skrivblock, och kvällarna med honom. Det var inte vår första gång i Paris så vi var ute efter något annat än Eiffeltornet och Louvren, därför kollade vi upp om det fanns någon livemusik den kvällen. Vi var ute efter lokalmusik men när vi såg Gang of Youths-biljetter kunde vi inte låta bli. Vi hade tidigare sett bandet på festivaler och stora scener så när vi kom fram till musiklokalen blev vi chockade. Det var ett mysigt, litet ställe ovanför en skivbutik. Lokalen kan inte ha haft kapacitet för mer än 50 personer och när musiken började var det runt 20 personer i rummet.

Konserten var magisk. Bandet gav allt och vi dansade tills benen skakade. När konserten var över stod bandet utanför och pratade med alla som ville. 

Det var ett privilegium att få vara där, att få se dem så intimt. Jag tänker ofta på hur det står ett band eller en artist och spelar någonstans även i min stad, med 20 personer i publiken och ingen som kan texten till deras låtar. Så mycket fantastisk musik som bara väntar på att bli upptäckt. Jag tänker på hur mycket magi det finns där ute som bara väntar på att bli hörd.

/ Mila Nile 

Lyssna på Mila Niles senaste singel Break my heart to the beat här nedan!