onsdag 20 november 2019

Musikminne från Hedda Hatar

Foto: Anders Roos

Idag gästas bloggen av Lundabandet Hedda Hatar  som berättar om ett musikminne som är kopplat till festivalen Sweden Rock! 

I januari under ett rep till skolmusikalen fick vår gitarrist Julia HF ett telefonsamtal från Studiefrämjandet. De sa att vi skulle få komma och spela på deras NEMIS scen på Sweden Rock Festival. Vi blev helt paffa. Vår trummis Julia J hade tydligen anmält oss men hon berättade inte för resten av bandet. Vi stod i skolkorridoren och skrek för vi kunde knappt fatta att vi skulle få spela på Sveriges största rockfestival. I flera månader satt vi och höll på denna lilla hemlighet och sen när alla NEMIS-band släpptes kunde vi äntligen få berätta för alla. 

Sen kom dagen, 7 juni 2018, när det var dags att inta den stora Rockklassikerscenen och göra vår då största spelning någonsin. Och jävlar vilken spelning det blev. Hela tältet var fullt av folk och som Burt Von Bolton sa i Rockpodden, så hade vi med oss publiken redan efter tredje ackordet. Vi kunde verkligen inte fått bättre respons. Efter spelningen gick vi ner och sålde merch och pratade med alla fantastiska människor som stått i publiken. Det är verkligen något av det roligaste med att spela i band, att träffa och prata med så mycket fina människor som uppskattar vad man gör. Några av dem som vi träffade på Sweden Rock har vi på senare gig träffat på igen och det är något helt speciellt. 

När merch-försäljningen var slut var det snabba ryck som gällde för vår sångerska Aimée och Julia HF eftersom de inte bara skulle spela på Sweden Rock den dagen, utan de skulle även åka hem till Lund för att gå på vår studentbal. Med gitarristens mamma i förarsätet körde de hem och hann precis lagom för att kunna lyssna på basisten Ingrid och Julia J intervjuas i P4. En fantastisk bal på AF Borgen blev det. Medan Julia HF och Aimée var på bal så var Julia J och Ingrid på Sweden Rock och gjorde det man ska göra på festivalen. De festade med tältgrannarna och senare på kvällen såg de Iron Maiden. En grym avslutning på den här fullspäckade dagen.

/ Hedda Hatar

Lyssna på Hedda Hatars debutalbum här nedan!